Londonguide - Första dagarna

Nu har du förhoppningsvis ett vandrarhem/hotell/annat ställe att bo på, att åka till när du landar. Lämna väskorna och ge dig ut direkt! Lika bra faktiskt, tid att se dig runt kommer du att ha sen. Först, gå in till en teleoperatör och be om ett sim-kort. Finns mycket att välja mellan, jag hade T-Mobile och trivdes bra med det. Viktigaste är att du får ett nummer så du kan börja söka jobb. Sen är det dags att ringa och boka intervju för att få ett National Insurance Number (googla så kommer du in på hemsidan och får telenummer, ifall det ändras skriver jag inget här). Ett sådant nummer måste du ha för att få jobb, så gör det på en gång för det kan ta upp till en månad innan du får en tid. Du betalar också mindre i skatt med ett sådant nummer och du kan även få tillbaka pengar på skatten om du finns registrerad där.

För att få ett jobb vill även arbetsgivarna att du har ett engelskt bankkonto, ingen arbetsgivare kommer att betala ut din lön till ditt Nordea-konto. Även här finns det en del att välja mellan, jag valde Lloyds TSB. Det gick snabbt att skaffa ett konto, det var enkelt att använda och gratis. Ett vanligt basic konto är det man vill, till att börja med i alla fall. Det finns massa funktioner som det säkert kommer att vilja pracka på en, men det gratis konto som finns räcker gott och väl så stå på dig när de vill att du t.ex även ska försäkra din mobil hos dem.

När du väl har fixat det här är det dags att gå vidare med att söka bostad och jobb. Det kommer komma upp som två separata kapitel men kan utföras parallellt, eller ja man SKA utföra dem parallellt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0